perjantai 16. maaliskuuta 2012

Selätysyrityksiä

Onhan siitä ollut puhetta.
Useampaankin otteeseen aiemmin blogissa.
Kärsin migreenistä, pahasta sellaisesta.
Syön kahta-kolmea eri estolääkitystä.
Kohtauksen varalta mukana kulkee kahta eri triptaania.
Aina nekään eivät auta, vaan kohtaukset venyvät jopa kolmeviikkoisiksi!
"Parhaimmillaan" olen ollut katkaisutipassa (ns. Färkkiläntippa) kolmesti viikossa.
Myös muitakin "eksoottisempia" lääkehoitoja ja -tiputuksia on kokeiltu neurolla. Huonoin tuloksin.


Ylläolevien lääkkeiden lisäksi koitan pitää huolta siitä, että saan kaikkia mahdollisia ravintolisiä jotka helpottavat oloa.
Ylläolevassa kuvassa on joka-aamuinen cocktail.
Karnosiinia, kala- ja helokkiöljyä, Q10, sinkkiä, vahvaa B-vitamiinisekoitusta, vahvaa D-vitamiinia...... u name it.
Lisäksi aamusmoothien sekaan menee soijalesitiiniä, pellavansiemenöljyä, brahmia rutkasti, MSM:ää...

Näiden ohella annostelen itselleni runsaasti piikkimatolla makoilua, kevyttä lenkkeilyä, neulontaa, vapaaehtoistyötä, unta :)

Jos ei muuta niin ainakin flunssa on pysynyt kaukana, PMS-oireet ovat helpottuneet ja iho voi paremmin :D Ja paha migreenikohtaus on ollut viimeksi marras-joulukuussa.

Muita migreenikkoja? Miten olette koettaneet selättää tai ainakin helpottaa migreeniä?

8 kommenttia:

 1. Oi kuinka kurjaa kuulla että sinulla on noin kurja ja hankala sairaus. Itse en migreenistä kärsi, eli voin vain lähettää sinulle sympatiaa ja toivon oikein kovasti että kohtaukset pysyisivät poissa. Nuo kuvailemasi pitkäjatkoiset kohtauksesi kuulostavat todella kurjilta, toivotaan että lääkärisi keksisi jonkun tehokkaan keinon niiden estämiseksi oikein pian <3 Omat vaivani ovat muiden paikkojen särkyihin liittyviä ja vaikka kurjia ja elämää rajottavia ovatkin, niin ne eivät sentään kaada minua sänkyyn pimeään huoneeseen kärsimään niin totaalisesti kun olen ymmärtänyt että migreenikohtaukset tekevät. Voimahaleja sinulle :) Tuo lääkemäärä kyllä on tuttu juttu ja menee jo rutiinilla.

  VastaaPoista
 2. Juu, löytyy meitä migreenikoita. Tällä hetkellä käytän kohtauksiin perussärkylääkkeitä kerralla paljon ja lepään, koska ainakaan kolme kokeiltua estolääkitystä ei ole toimineet. Kohtauslääkkeitä en nyt muista montaako eriä olen kokeillut, mutta mitään kovin tehokasta ei ole löytynyt. Joulupäivänä sain tädiltä jonkun triptaanin, joka kylläkin taisi auttaa vähän, sen perään voisi lääkärikäynnillä kysellä.

  Mulla ei kohtaukset varsinaisesti ole kolmeviikkoisia, tai en koe niiden olevan yhtäjaksoista kohtausta, mutta kohtaukset tulevat yleensä putkissa niin että kun yhtenä päivänä alkaa, niin sitä on sitten parhaimmillaan seuraavat viikot lähes joka päivä. Aika invalidisoivaahan se on.

  Mun pääasialliset hoitokeinoni ovat stressaamisen välttäminen sikäli kuin mahdollista ja mahdollisimman positiivinen asenne.

  Voisi kyllä alkaa kokeilla kaikkia superruokia sun muita. Jos ne vaikka auttais.

  Mutta voimia migreenin kanssa painiskelulle! On sekin jo jotain, että flunssalta säilyy!

  VastaaPoista
 3. Monesti olen sinuu lämmöllä muistanut kohtauksen kourissa kärvistellessä! Miulle määrättiin viimein estolääkitys kun niitä alkoi olla 5 viikossa, ja se on valtaosiltaan tepsinyt. Elämänlaatu koheni kohisten. Toivon että myös siulle löytyy pysyvä helppo apu, tuo on jo hieno uutinen että monta kuukautta edellisestä kohtauksesta. Ja aurinkolasit! Tähän aikaan vuodesta aina ulkona päässä, hyvä ettei sisälläkin.

  VastaaPoista
 4. -voi kuinka paljon sinua ajattelen ja toivon että olosi helpottuisi!!!!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä tosiaan kurjan taudin kanssa taisteluun. Kyllä niillä lisäravinteilla ihmeitä välillä saadaan aikaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille teille yhteisesti! :)

  Estolääkitys on kyllä tosi iso apu, vaikka se tuokin sitten muita ongelmia elämään. Kolikolla on se toinenkin puoli siis.

  VastaaPoista
 7. Sairastin lapsesta asti pahaa migreeniä, joka paheni vaan kun ikää karttui. Söin lisäravinteita, estolääkitystä ja kokeilin kaikkea mahdollista. Kun lopulta jäin eläkkeelle, viskasin roskiin kaikki lisäravinteet ja lääkkeet, kun kohtaus iski nukuin kaksi/kolme vuorokautta putkeen, mitä nyt joskus nousin juomaan vettä. Kohtaukset loppui tyystin ja ovat olleet poissa jo viisitoista vuotta. Tulinkin ajatelleeksi, että oliko kohtausten syy lisäravinteissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen ajatus.
   Monestihan on kuitenkin niin, että migreeni helpottaa usein iän myötä, varsinkin naisilla.
   Estolääkitystä syön tarpeen mukaan, välillä betasalpaajat ovat olleet kokonaankin poissa, nyt taas tosiaan on aamu- ja iltaestolääke käytössä - joista iltaestoa tiputellaan koko ajan alaspäin ja pois. Katsotaan kuinka ämmän sit käy :D

   Poista

Jätä puumerkkisi, ilahdun ♥