tiistai 1. helmikuuta 2011

Millainen neuloja olen?


Mäkituvan Anna postasi aiheesta joka on ollut minunkin mielessäni jo kauan.

Pidemmittä puheitta siis:

millainen neuloja olen?

* neulonnassakin olen less is more- tyyppi: neuleessa ei saa olla liikaa "juttuja". Mitä yksinkertaisempi mutta silti jollain jujulla varustettu malli, sitä parempi!

* minulla on useampi neuletyö kesken koko ajan. Tällä hetkellä menossa on yhdet sukat, pitsihuivi ja neuletakki itselle.

* pidän itseäni melko hitaana neulojana. Kotiäitinä neulontahetkiä ei ole liiemmälti, mutta kun istun alas, neulon intensiivisesti - lähes maanisesti.

* tykkään vain luonnonkuiduista. Sukkalangassa saa olla se keinokuituvahvistus, mutta muuten ehdoton nono!

* luksuslangat ovat mieleeni! Ajattelen, että jos näen sen neulomisen vaivan myös langan on parasta olla laadukasta ja ihanaa ♥

* sukkien neulonta on ollut inhokkilistalla jo pitkään ykkössijalla. Opeteltuani neulomaan sukat kärjestä alkaen magic loop- tekniikalla on sukkienkin neulonnasta tullut ilo!

* RRRRRAKASTAN, rakastan, rakastan uusien neuletekniikoiden opiskelua! Löydettyäni joitakin vuosia sitten ulkomaiset neuleblogit,
ravelryn ja ns. korkeamman tason neulonnan en ole tyytynyt mm. tavalliseen silmukoiden luontiin, päättelyyn, kappaleiden saumaamiseen tms. Olen viime vuosina oppinut neuleiden saralla hurjasti uutta eikä into sen suhteen ole edelleenkään laantunut.

* viimeviikkoina olen ihastunut kirjoneuleisiin! Ehkäpä tulevaisuudessa blogissani tulee näkymään myös niitä.

* neulekäsialani on siistiä. Pyrin siihen, että nurjat ja oikeat kierrokset ovat samannäköisiä ts. toinen ei ole toista löysempi.

* tykkään myös välineurheilusta eli minulta ei löydy tavallisia alumiinisia puikkoja. Neulon myös kaiken pyöröpuikoilla.

* neulon ihan missä vain! Olen päässyt keskustelemaan ihanien neulemummeleiden kanssa terveyskeskuksissa yms. Hauskaa!

* tykkään melko ohuista langoista ja puikoista.

* pidän myös testineulonnasta! Olen testannut ohjeita mm.
Veeralle, Suville... Ja nyt lähipäivinä testaan myös eräälle kanadalaiselle suunnittelijalle.

* en osaa lukea suomenkielisiä neuleohjeita. Neulon vain ja ainoastaan englanninkielisistä ohjeista.

* neule"urani" kohokohta oli tammikuun alussa kun
sukkani kysyttiin mukaan Twist Collectiven uutiskirjeeseen. Kansainvälistä näkyvyyttä ;D

* minulla on "takataskussa" yksi oma neule, jota kirjoitan aina silloin tällöin. Mitään ura-aikomuksia alalle ei kylläkään ole.

Millainen neuloja sinä olet? :)

3 kommenttia:

  1. Hei! Tämäpä oli hauska "kysely" neulojalle. Itsellä sattui juuri sopivaan saumaan kun turhauduin jälleen samaan asiaan neulomisessani, eli toisen sukan syndroomaan jonka johdosta sukkapareista tulee nykyään aina erikokoiset. Sopi siis hyvin miettiä tässä kohtaa itseään ja ominaisuuksiaan neulojana. Ehkä niistä ominaisuuksista osa pätee muussakin elämässä. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus... oli ilo lukea! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Vilijaana, kiitos Usimarjaana! :)

    VastaaPoista

Jätä puumerkkisi, ilahdun ♥