tiistai 6. lokakuuta 2009

Kirpeää...

...syysaamua!


Something to keep my baby warm.


Tomten valmistui varhain aamulla. Aamut ovat hedelmällistä aikaa tehdä omia juttuja. Kolmen lapsen kiireisenä kotiäitinä ja palkkatyössä käyvän sivutoimisen yrittäjän vaimona oma aika on todellakin kortilla! Onneksi olen aamuvirkku :) Hiljaisessa talossa, muiden vielä tuhistessa unipehmoisissa ja -lämpimissä sängyissä tassuttelen alas keittämään kahvia, käymään suihkussa, tekemään blogikierroksen ja neulomaan. Usein tämä tarkoittaa sitä, että herään jo viiden jälkeen... Siihen mennessä kun on Esikoisen aika nousta valmistautumaan koulutielle, olen jo "valmis" uutta päivää varten. Ja valmiina saattaa olla myös jo sitten muutakin, kuten neule.


Tänään aamupesujen ja -puurojen jälkeen kävimme pikapikaa kuvaamassa Neidin uudet neuleet. Tomtenin ja Baktuksen. Molemmat sopivat hyvin ja pitivät pikkunaisen lämpimänä :)
Ainaoikean tikuttelu tuntui kyllä kieltämättä tooooodella puuduttavalta välillä.


Tomtenissa käytin ensimmäistä kertaa Garnstudion Silke Alpacaa. Ihanan pehmeää ja lämmintä! Ainoa haittapuoli on mahdoton karvaisuus ja liukkaus - langanpäitä oli välillä tuskaista saada pääteltyä piiloon! Langankulutus oli tasan 362g, nelosen pyöröillä mentiin. Hihoja en kavennellut ohjeen mukaan, muuten ne olisivat olleet ihan makkarankuoret eikä alle olisi mahtunut enää mitään. Takahelmassa ja -niskassa on muutamia lyhennettyjä kierroksia muotoilemassa takaosaa. Niskaan ompelin koneella -iinu- :lta ostamaa ihanaa retrokukka- nauhaa... Estää tuota niskaa venymästä aivan mahdottomiin. Napit on muistaakseni ostettu Polinkasta, ovat kookosta. Tuomio: tykätään!


Lacy Baktuksen neuloin ohjeen mukaan, mutta lisäsin napin ja -läven. Näin sitä ei tarvitse solmia kaulaan, eikä iso solmu häiritse menoa. Kärkikolmioon virkkasin pienen lenkin - meillä kolmiohuiveja kun käytetään myös hartianlämmittiminä. Eli huivin kulmat kiinnitetään selkäpuolelle, kainaloiden alta :) Menekki 2,5mm puikoilla 59g. Kiinnittimenä omatekemä nappi, hopeaa. Tuomio: Ihanaihanaihana!Seuraavaksi puikoille pomppaa jotain Esikoiselle ja Keskimmäiselle ♥

Mutta sitä ennen suppilovahverometsään!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania! Mietinkin muuten, milloin oikein heräät kun ehdit tän kaiken ennen koululaisen heräämistä, mut kerroitkin :)) Mäkin tykkään herätä aamulla aikaisin, mut pilaan aikeeni yleensä sillä, että menen liian myöhään nukkumaan.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti neuletakki ja huivi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)

  Suvi: mullakin se ilta venyy, neiti laittelee nukkumaan vasta tuolla 22:00 jälkeen... Mutta jos en herää aikaiseen, en "herää" koko päivänä.

  Nyt lämmittelemään jäseniä, metsässä oli kyl-mä! (mutta saalis hyvä!)

  VastaaPoista

Jätä puumerkkisi, ilahdun ♥