keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Katse kirjoihin päin!

Tänään Kusti polki yhden neulekirjan lisää, joten ajattelin vähän analysoida noita kirjojani. Joita ei ole paljon (vielä!), mutta jotka ovat kuitenkin tosi kivoja.

Päällimmäisenä pinossa on
Elisabeth Zimmermannin Knitter's Almanac. Pitkään arastelin sen ostoa, koska se on englanniksi ja jotensakin vaikealla, vanhahtavalla tyylillä kirjoitettu. Mutta eräällä viikonloppureissulla sitten sen lukaisin läpi. Täytyy sanoa, että osui ja upposi! Hauskoja juttuja, mielenkiintoisia tekniikoita, ja huumoria! Kirjasta olen neulonut FBS:n ja aloitellut muutamia muita juttuja.Tänään tulleen French Girl Knits kirjan ostin ihan tämän alemman mallin takia. Olen kaipaillut ohutta, pitkää neuletakkia mekon päälle kietaistavaksi. KnitPicks:llä olisi mieleiset langat, mutta niiden saaminen tänne onkin sitten oma juttunsa...
Muitakin mukavia malleja kirjasta löytyi, mm. tämä tunika. Melkein kaikki kirjan mallit oli toteutettu mohairsekoitteesta. Yäk. Silmät ja suut täynnä niitä karvoja.
Sitten vuorossa Feminine Knits. Tämän kirjan ostin taasen alla olevan boleron vuoksi. Itse asiassa jos joku laiska neuloja sen ompelisi kasaan ja neuloisi siihen pääntieresorin se olisi jo valmis. Mutta minkäs teet. Ihana siitä on kuitenkin tulossa :DTämä neulehame samasta kirjasta olisi myös ihana toteuttaa. Tai sitten neuloa tästä minitoisinto neidille...Socks from Toe Up lähti mukaan koska tuo tekniikka kiinnostaa kovasti. Sukkamalleista alla olevan kuvan sukat ovat ihan mun näköiset! Saas nähdä milloin ehdin toteuttaa.Ja sitten Neuleita Kullannupulle... Alla olevat mallit olen jo tehnyt. ~3½vuotta sitten. Kun odotin Keskimmäistä.


Sisustuskirjoista ei sitten puhutakaan... *nolo* Niitä on vino pino - ja kumma kyllä, ei ne kirjat ole mitenkään sisustaneet tätä taloa! Huonoja kirjoja, siis. Kamalasti olisi ideoita ja intoa. Voimat, aika ja raha vaan ei riitä. Mutta katsellaan... eihän me olla asuttu tässä talossa vasta kuin vuosi! Talo itsessään on toimiva ja hyväkuntoinen, joten akuuttia tarvetta remontoinnille ja sisustukselle ei ole ollut. Joten keskitymme siis perheeseen yms.

Lauantaina on tiedossa mielenkiintoista tekemistä! Olen menossa
Poppeliin opettelemaan miten sukkapari neulotaan yhtäaikaa pyöröillä! :D

1 kommentti:

Jätä puumerkkisi, ilahdun ♥